Toorkakao pulber Criollo
Toorkakao pulber on hea kiudainete allikas ja sisaldab palju E- ja C-vitamiini, lisaks ka kehas mõnutunnet tektavaid aineid (sh. trüptofaani, 5-HTP-d, serotoniini, dopamiini, fenüületüülamiini ja anandamiidi). Toorkakao pulber (Thebroma cacao) on valmistatud ühest haruldasematest kakao sortidest – Criollo ubadest, just selle sordi kakao oad annavad selle erilise maitse võrreldes teiste kakao pulbritega. Samuti on kakao keemiliselt meie planeedi üks kõige komplekssematest toitudest sisaldades rohkem kui 1200 aktiivset aineosa ja on kõrge antioksüdantide sisaldusega.
Toorkakao ja selle kasulikkusest:
- Looduslik allikas magneesiumile, kroomile, rauale, kaltsiumile, kaaliumile, tsingile, vasele ja väävlile.
Kasutamine: kakaod võib lisada pudru, jogurti või smuuti sisse. Sellest võib valmistada ka mitmesuguseid jooke ja kasutada tooršokolaadi koostisainena.
Soovitatav kogus päevas 1–3 spl.
Keskmine toitainete väärtus 100g: | |
---|---|
Energiasisaldus | 1465kj/352kcal |
Rasvad | 11g |
– millest küllastunud | 7g |
Süsivesikud | 21g |
– millest suhkrud | 1g |
Kiudained | 31g |
Valgud | 27g |
Sool | 0.05g |
Fosfor | 698mg |
Magneesium | 499mg |
Rauda | 9mg |
Mangaani | 3.8mg |
Päritolumaa Peruu.
Loe rohkem toorkakao kasulikkusest siit !
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.