Toorkakao oad
Toorkakao oad (Thebroma cacao) on ühest haruldasematest kakao sortidest – Criollo ubadest, just selle sordi kakao oad annavad selle erilise maitse võrreldes teiste kakao ubadega. Samuti on kakao keemiliselt meie planeedi üks kõige komplekssematest toitudest sisaldades rohkem kui 1200 aktiivset aineosa ja on kõrge antioksüdantide sisaldusega.
Kakao oad ja nende kasulikkus:
- Toorkakao oad on hea kiudainete allikas ja sisaldab palju E- ja C-vitamiini, lisaks ka kehas mõnutunnet tektavaid aineid (sh. trüptofaani, 5-HTP-d, serotoniini, dopamiini, fenüületüülamiini ja anandamiidi).
- Looduslik allikas magneesiumile, kroomile, rauale, kaltsiumile, kaaliumile, tsingile, vasele ja väävlile.
Kasutamine: kakao ubasid võib lisada smuuti sisse või niisama süüa. Sellest võib valmistada ka mitmesuguseid magustoite ja kasutada tooršokolaadi koostisainena.
Soovitatav kogus päevas 1–3 spl.
Loe rohkem kakao kasulike omaduste kohta siit!
Päritolumaa Peruu.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.