Toorkakao laastud
Toorkakao laastud (Thebroma cacao) on valmistatud ühest haruldasematest kakao sortidest – Criollo ubadest, just selle sordi kakao oad annavad selle erilise maitse võrreldes teiste kakao laastutega. Samuti on kakao keemiliselt meie planeedi üks kõige komplekssematest toitudest sisaldades rohkem kui 1200 aktiivset aineosa ja on kõrge antioksüdantide sisaldusega.
Kakao laastud ja kasulikkus:
- Toorkakao on hea kiudainete allikas ja sisaldab palju E- ja C-vitamiini, lisaks ka kehas mõnutunnet tektavaid aineid (sh. trüptofaani, 5-HTP-d, serotoniini, dopamiini, fenüületüülamiini ja anandamiidi).
- Looduslik allikas magneesiumile, kroomile, rauale, kaltsiumile, kaaliumile, tsingile, vasele ja väävlile.
Kasutamine: Toorkakao laastusid võib lisada pudru, jogurti või smuuti sisse. Sellest võib valmistada ka mitmesuguseid magustoite ja kasutada tooršokolaadi koostisainena.
Soovitatav kogus päevas 1–3 spl.
Päritolumaa Peruu.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.