Kakaovõi on suurepärane niisutaja, mida on naha hooldamiseks ja toitmiseks kasutatud juba sajandeid. Kaovõi on helekollane söödav looduslik taimeõli, mida saadakse kakaoubadest. Kakaovõid kasutatakse šokolaadi, kakaopulbri, ravimite, määrete ja kosmeetikatoodete valmistamiseks. Kakaovõil on kerge šokolaadi maitse ja aroom. Valget šokolaadi valmistatakse kakaovõist. Toorest kakaovõid valmistatakse külmpressimise meetodil, mis säilitab kõik toitained ilma oluliste kadudeta. See on üks stabiilsemaid ja kontsentreeritumaid naturaalseid võisid. Kakaovõi sulab kehatemperatuuril ning imendub väga hästi. See niisutab ja hooldab nahka sügavuti, aitab hoida niiskust nahas ning loob kaitsva barjääri tundliku naha ning välise keskkonna vahele. Kakaovõi on kaua aega olnud rasedatele naistele teada kui efektiivne venitusarmide ennetaja. Väga kõrge antioksüdantide sisaldus teeb kakaovõist äärmiselt kaua säiliva looduslike toote. Kakaovõi sisaldab ka E-vitamiini, mis aitab nahal võidelda vananemisega. Kakaovõi sisaldab suures konsentratsioonis oleic hapet (35%), omega-9 rasvhapet, mida on seotud südamehaiguste ja mõne vähivormi vähendamisega ning naha elastsuse tõstmisega.
Erinevad uuringud on näidanud, et naha masseerimine kakaovõiga aitab leevendada stressi, tugevdada immuunsüsteemi ja koguni hoida ära vähktõbe. Selle põhjuseks on polüfenooli rikkalik sisaldus, nii nagu šokolaadiski.

Kakaovõi kasutamine.

Kakaovõi on söödav ja sel on meeldiv šokolaadiaroom. Kakaovõid võib lisada smuutile, magustoitudesse, jäätisesse või šokolaadipudingisse. Kakaovõi sulab kergesti ja seda on hea ja lihtne lisada igasugustele retseptidele.

Soovituslik päevane kogus: 20-30 g päevas.

OSTA TOODE MEIE E-POEST!

 kakaovõi