Pekaanipähklid
Pekaanipähklid on alguse saanud Ameerikast, kus nende kasutamine eri roogade valmistamisel on väga levinud. Pekaanipähkel on välimuselt Kreeka pähkli moodi, sest koosneb samuti kahest mügarlikust sagarast. Ta on maitselt magus ja võine ning sisaldab rohkelt E-vitamiini. Pekaanipähklitest pressitud õli on pehme maitsega ja väga hinnaline. Pekaanipähkleid kasutatakse kondiitritööstuses: jäätistes, küpsistes, kookides, šokolaadis. Pekaanipirukas on USA lõunaosariikide rahvustoit. Nüüdseks kasvatatakse neid pähkleid Austraalias, Aasias ja Musta mere rannikul, mis on muutnud nende kättesaadavuse palju lihtsamaks.
Suure toiteväärtusega pekaanipähklid sisaldavad palju mineraale, vitamiine, rikkalikult antioksüdante, foolhapet, B-grupi vitamiine, kaltsiumi, kaaliumi, rauda, magneesiumi, tsinki ja seleeni. Need suurepärased pähklid on kolesteroolivabad ning sisaldavad palju taimse päritoluga steroole.
Pekaanipähklite kasulikkus:
- kasulikud südametegevusele
- aitavad kaasa ainevahetusele
- kasulikud ajutegevusele
- annavad jõudu ja energiat
Kasutamine: lisa jahvatatud või purustatud pekaanipähkleid kookidele, magustoitudele (jäätisele, jogurtile).
Säilitamine: pärast paki avamist säilivad külmikus, õhukindlas anumas kuni 6 kuud.