morud aprikoosiseemned

Mõrud aprikoosiseemned

Mõrud aprikoosiseemned (biter apricot kernels) on valgu- ja rasvarikkad, nagu teisedki pähklid. Aprikoosieemneid võib süüa niisama, ca 2 tk korraga, söögikorra juurde või peale sööki. Samuti on hea aprikoosiseemned peenestada ja meega või putrudega koos süüa.
Mõrud aprikoosiseemned sisaldavad palju vitamiin B17 ehk amügdaliini, mis on alternatiivmeditsiinis tuntud kui vähiravim. Keskmiselt sisaldavad mõrud aprikoosiseemned amügdaliini 5g/100g kohta.

OSTA TOODE MEIE E-POEST!

Peamised aprikoosiseemnetes olevad rasvhapped on oleiinhape ja linoleenhape – mõlemad neist on monoküllastamata rasvhapped. Need rasvhapped esinevad ka näiteks peekanipähklites. Nende toimel langeb halva kolesterooli tase. Mõrudates aprikoosiseemnete tuumades on veidi ka valku. See kogus sõltub aprikoosituuma sordist, küündides ca 15 %ni. Seemnetuumades sisalduvateks valkudeks on albumiin, globuliin, prolamiin ja gluteliin, kus albumiin moodustab suurema osa üldisest valguhulgast. Mõrud aprikoosiseemned sisaldavad asendamatuid aminohappeid, mis on aminohapete koguhulgast 32-34 %. Peamised asendamatud aminohapped on leukiin ja arginiin. Teistest aminohapetest on kõige enam esindatud glutamiinhape.

Mõrud aprikoosiseemned 

Mõrud aprikoosiseemned Elexir Superfoods - Vitamiin b17Mõrud aprikoosiseemned vähi ennetamiseks

Lisa korvi